Opdrættets historie

Stamnavnet Sheercoons er en sammentrækning af mit navn, "S"igne "Heer"ing og den konventionelle Maine Coon-opdrætstamnavns-endelse "-coons".


Velkommen til mit opdræt


Jeg hedder Signe Heering.

Jeg er født i 1979 i København, opvokset i Vanløse.

Jeg er flyttet fra en lejlighed på Amagerbro til et hus Brøndby i 2019, hvor jeg nu bor sammen med min mand og har kælderen fuld af katte, mens vi stadig renoverer huset. 

Mine tidligere katte kan læses om her.


Jeg registrerede stamnavn i Felis Danica i april 2006,

4 år efter jeg selv så Maine Coon-racen første gang på et stort dyrskue og senere i et privat hjem i USA i 2002-03, da jeg arbejdede og studerede der i nogle år, som en del af mit studie. I dag baserer jeg stadig mine opdrætsvalg på de ideer, som jeg fik dengang, for der er stadig masser at arbejde med og fortælle om.


Jeg har udstillet kastrater fra andre danske Maine Coon-opdræt på danske katteudstillinger siden 2006. Og da jeg valgte at starte opdræt er det kun for at bevare nogle helt særlige træk i Maine Coonen, som jeg syntes der manglede flere fortalere for. Jeg har ikke sat mange killinger i verden, men jeg udstiller dog gerne flere gange per år for at se, om andre opdrættere dyrker de idealer, som jeg også efterstræber i mit opdræt.


Udstillingssucces er selvfølgelig altid dejligt, men udover udstiling er opdræt et detektivarbejde, som jeg værdsætter. Som opdrætter bør man jo altid vurdere ens kattes samlede sundhed inkl. fysik og temperament, og derfor vælger jeg mine kattes sundhed først og fremmest. Og dernæst på en mulighed for at kombinere nogle særlige linjer, baseret på de planer som jeg lagde dengang i 2002-03.


Kig på siden Planer/Killinger og kontakt mig gerne hvis du vil høre om mit opdræts fremtidige planer, eller hvis det skal være en kat fra mit opdræt, som skal være din næste kat.


Kontakt kan ske her eller her. Eller på facebook - se nedenfor.


Venlig hilsen, Signe Heering.