Tidligere katte

Katte tidligere i mit liv


I løbet af min barndom havde jeg 4 huskatte: Først Kalle fra Kattens Værns internat på Frederiksberg, som blev adopteret af min famiie i 1984 og straks omdøbt til "Mulle" af mig, fordi min jeg og familien havde været på bondegårdsferie, hvor gårdens kat hed Mulle :) . Min egen Mulle på var en ret stor rød kastreret huskat med hvidt bryst og hvide poter. Desværre blev hans liv ikke så langt, for han blev kørt over af en bil lige udenfor vores havelåge, da han var 5 år gammel.


Hans for tidlige død kunne sagtens være undgået, hvis vi havde vidst hvor nemt der var at indhegne vores have.


Mit livs næste kat blev givet navnet Mille. Hun blev adopteret fra Inges Kattehjem i Hvidovre. Hun fik senere (samme år som Mulle blev kørt over) killinger, med Inges Kattehjems billigelse - det er vist stadig en del af deres politik i dag. Om det var en god ide at lade hende sætte killinger i verden, spekulerer jeg stadig over. Milles to sønner blev min resten af min barndoms katte. De døde alle som gamle.


I Milles kuld var der også en hunkilling, som blev adopteret af min mors kollega, men som kort efter fandt et andet hjem til hende på en bondemands gård. Jeg ved ikke hun om var blevet kastreret og dermed hvor mange andre danske huskatte derude, som hun potentielt er stammoder til i dag.


Derfor er kælekatte fra mit opdræt f.eks. altid kastrerede før de flytter ud i deres nye hjem, fordi det er det bedste for alle parter.


Efter et sommerjob i Californien i 2002 søgte jeg efter Maine Coonen her i Danmark og jeg købte Tiger, som så anderledes ud end det jeg havde set "overthere", fordi hun var en blanding mellem en nordjysk rottekat og en Maine Coon-hunkat, fik jeg at vide. Efter hun voksede til kunne jeg se at hun ikke helt ville komme til at være en Maine Coon ... Men jeg søgte videre og fandt Cirrus hos et sjællandsk opdræt, for han havde nogle af de farver som jeg så på udstillingen i Californien.


Tiger bor hos mine forældre i dag, fordi hun aldrig rigtig kunne forlige sig med at dele hjem med en stor Maine Coon. Hun er blevet gammel (19 år!) nu og hun har det godt.